Spavanje na poslu postalo obavezno u Japanu

Izvor: NovaEnergija.net, 21.Jan.2020, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spavanje na poslu postalo obavezno u Japanu

Japanski poslodavci odlučili su da spavanje na radnom mestu postaje deo radnih obaveza svakog zaposlenog.
Tu se ne misli da će zaposleni dobiti nekoliko minuta da sklope oči ispred svog računara, već će na raspolaganje dobiti sobu za spavanje.
Odlučili su to nakon što je novo istraživanje pokazalo da pospanost zaposlenih, koja utiče na radnu efikasnost, japanske >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << kompanije godišnje košta čak 138 milijardi dolara.
Zbog toga je predlog poslodavaca i japanskog Ministarstva zdravlja da zaposleni dobiju barem pola sata za spavanje u ranom poslepodnevu.
Nextbeat, japanske IT kompanija, odmah je prihvatila taj trend pa je za svoje zaposlene odmah uspostavila dve, kako kažu, “strateške spavaće sobe”.
Sobe su opremljene uređajima za blokiranje buke, krevetima i sofama, a mobilni, tableti i laptopovi su najstrože zabranjeni.
Izvor: Novosti
Foto: Pixabay

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.