Sony demonstrirao savitljivi ekran

Izvor: B92, 27.Maj.2010, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sony demonstrirao savitljivi ekran

Nova inovacija koja stiže iz japanske kompanije Sony jeste super-tanki fleksibilni ekran.

Izvor: Benchmark




Kada kažemo super-tanki, mislimo na debljinu od svega 80 μm, a pod fleksibilni, podrazumevamo to da se može nekoliko puta izrolati oko olovke, što nijedan ekran do sada nije mogao.

Reč je o 4,1-inčnom OLED ekranu u boji, koji se može rolati oko cilindra prečnika do 4 milimetra i pri tome i dalje raditi bez problema. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sony je ovo postigao koristeći nove organske poluprovodničke materijale sa do 8 puta većom modulacijom u odnosu na konvencionalne OTFT-ove (organic thin-film transistor).

Rezolucija ekrana je 432 x 240 piksela, a reprodukuje 16,7 miliona boja, ima kontrast od 1000:1 i nivo osvetljenja od 100 cd/m2.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.