Izvor: Njuz.net, 21.Mar.2016, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Soni menja ime u Panasonik kako bi povećao prodaju u Srbiji

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeTOKIO, 21. mart 2016, (Njuz) – Jedna od najvećih kompanija na svetu Soni saopštila je da će promeniti ime u Panasonik kako bi povećala prodaju svojih proizvoda u Srbiji.
Kako je saopšteno na vanrednoj konferenciji za novinare održanoj u sedištu kompanije u Tokiju, od momenta kad je premijer Srbije Aleksandar Vučić pozvao građane da kupuju samo Panasonik proizvode, prodaja Sonijevih proizvoda dostigla je skoro >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << apsolutnu nulu.
– Od prošle srede do danas u Srbiji smo prodali samo jedne slušalice za mobilni telefon i ništa više. Prema pouzdanim informacijama ni njih nije kupio građanin Srbije već jedan turista azijskog porekla. S druge strane, prema nama dostupnim informacijama, Panasonik povlači robu sa drugih tržišta i preusmerava je u Srbiju kako bi podmirio potrebe srpskog tržišta – izjavio je Kazuo Hirai, predsednik i generalni direktor kompanije Soni.
Kako je Hirai naveo, radikalna situacija u kojoj se našla kompanija zahteva povlačenje radikalnih poteza.
– Ipak, moramo da odamo priznanje srpskom premijeru jer, kako je i sam to rekao, mi Japanci smo ga ovo naučili. Časno, samurajski, priznajemo poraz. Kad budemo povratili svoje mesto na tržištu Srbije, pozvaćemo gospodina Vučića da razgovaramo i vidimo šta možemo da učinimo kako bi jednog dana vratili ime Soni – istakao je prvi čovek kompanije koja se od danas zove Panasonik.
Bane Grković

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.