Smrtna kazna za ubistvo gradonačelnika Nagasakija

Izvor: Blic, 26.Maj.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smrtna kazna za ubistvo gradonačelnika Nagasakija

Pripadnik japanske mafije, jakuza, osuđen je danas na smrtnu kaznu za ubistvo popularnog gradonačelnika Nagasakija, javljaju agencije. Tecua Širo (60) je priznao da je u aprilu 2007. godine ubio gradonačelnika Nagasakija Ičoa Ita (61).



Japanske agencije Điđi i Kjoto javile su da je sud u Nagasakiju izrekao smrtnu kaznu za to ubistvo, ali zvaničnik suda Tomoja Nagata odbio je da to potvrdi.

Ito je bio veoma popularan gradonačelnik i ubijen je u trenutku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dok je vodio kampanju kako bi po četvrti put bio izabran za prvog čoveka Nagasakija.

Širu, koji je u gradonačelnika ispalio dva metka, rekao je da je bio besan na gradske vlasti zato što mu nije isplaćena odšteta za njegov automobil koji je oštećen na javnom gradilištu.

To ubistvo je šokiralo japansku javnost pošto su upotreba vatrenog oružja, a posebno atentati na političare, retki u Japanu, zemlji u kojoj je strogo zabranjeno posedovanje vatrenog oružja.

Samo pet političara ubijeno je u Japanu od kraja Drugog svetskog rata.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Smrtna kazna za ubistvo gradonačelnika Nagasakija

Izvor: TV Avala, 26.Maj.2008

Pripadnik japanske mafije, jakuza, osuđen je danas na smrtnu kaznu za ubistvo popularnog gradonačelnika Nagasakija, javljaju agencije.

Nastavak na TV Avala...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.