Slika dana: MORIN, SVET ZA SEBE

Izvor: TimockeVesti.net, 27.Jun.2023, 05:03

Slika dana: MORIN, SVET ZA SEBE

Morin je staro ribarsko mesto 22 kilometara od Herceg Novog, smešteno u jednoj od najlepših uvala Bokokotorskog zaliva. Morin okružuju brda obrasla lovorom, divljim kestenom i narom, smokvama i mediteranskim biljem. Zbog specifične klime ovde uspevaju japanske jabuke, banane i bambus. Rađaju i masline, uzgaja se vinova loza, povrće, voće.
Reč je i o starom ribarskom naselju koje se nekada zvalo Dobro selo. Prva škola na narodnom >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << jeziku osnovana je u Morinu daleke 1803. Ovo je i mesto sa pet pravoslavnih i četiri rimokatoličke crkve, s kamenim kućama, starim mlinovima, izvorima i rečicama, drvenim mostovima. Turizam počinje da cveta, ali je sve manje mladih – odlaze put mora, inostranstva i većih gradova. Ali, ostaje i nekadašnji sjaj malog, simpatičnog ribarskog mesta.
Morin je, kažu Kotorani, svet za sebe.
Članak Slika dana: MORIN, SVET ZA SEBE se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.