Slamka spasa: ANA naručila 15 Boingovih aviona vrednih pet milijardi dolara

Izvor: B92, 25.Feb.2020, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slamka spasa: ANA naručila 15 Boingovih aviona vrednih pet milijardi dolara

Tokio -- Japanska avio-kompanija ANA naručila je još 15 Boingovih aviona 787 drimlajner po kataloškoj ceni vrednih pet milijardi dolara, javlja Rojters.

To je prva komercijalna porudžbina za posrnulog američkog proizvođača u ovoj godini, jer je njegovo poslovanje pretrpelo drastičan pad zbog nesreća i afera u vezi sa modelom 737 maks.

Ovaj ugovor, kojim je najveći japanski avio-prevoznik prešao sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mortora Rols-Rojsa na Dženeral motorsove, predstavlja slamku spasa za Boing, koji u januaru prvi put nije imao narudžbinu, što mu se nije desilo decenijama.

ANA je poručila 11 aviona produženih verzija 787-10, kao i četiri kraća 787-9s. Takođe postoji i opcija da kupi još četiri 787-9s. Prva isporuka predviđena je za poslovnu godinu koja počinje aprila 2022, saopštila je japanska kompanija danas.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.