Sjeverna Koreja uvodi novu vremensku zonu

Izvor: SEEbiz.eu, 07.Avg.2015, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sjeverna Koreja uvodi novu vremensku zonu

ZAGREB - Sjeverna Koreja uvodi novu vremensku zonu obilježavajući tako oslobođenje od Japana u Drugom svjetskom ratu, objavili su državni mediji.

S.Koreja je trenutno u istoj vremenskoj zoni kao Južna Koreja i Japan, devet sati prije vremena po Greenwichu (GMT).

No, satovi u toj zemlji pomaknut će se 15. kolovoza za 30 minuta unatrag, piše u petak BBC.

Državna novinska agencija KCNA objavila je da su "zli japanski imperijalisti oduzeli >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Koreji čak i njezino vrijeme" promijenivši ga tijekom okupacije.

Cijeli korejski poluotok, tada jedna zemlja, bila je je 8,5 sati ispred GMT-a do japanske kolonizacije 1910.

KCNA prenosi dužnosnike koji kažu da novo vrijeme odražava "nepokolebljivu vjeru naroda i vojske na 70. obljetnicu oslobođenja Demokratske Narodne Republike Koreje".
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Koreja promenila vremensku zonu

Izvor: Akter, 07.Avg.2015

U sklopu obeležavanje godišnjice oslobođenja od Japana u Drugom svetskom ratu, Severna Koreja je odlučila da formira sopstvenu vremensku zonu, objavili su lokalni mediji, prenosi BBC..Severna Koreja je u istoj vremenskoj zoni kao Južna Koreja i Japan - GMT plus devet sati, a sada je odlučeno da...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.