Simpsonovi ponovo predvideli budućnost: Nedavni slučaj nazivaju najluđim do sada VIDEO

Izvor: B92, 05.Sep.2023, 08:11

Simpsonovi ponovo predvideli budućnost: Nedavni slučaj nazivaju "najluđim do sada" VIDEO

Nedavni slučaj japanskog premijera koji je jeo ribu ulovljenu nadomak obala Fukušime gde je ispuštena radioaktivna voda neke je podsetio na sličnu scenu u epizodi Simpsonovih, te su ovo podudaranje okarakterisali kao "najluđe dosad".

Počev od Lejdi Gage koja leti na stadion, koronavirusa, pa do predsedničkog mandata Donalda Trampa, Simpsonovi su "predvideli" širok spektar događaja tokom trajanja serije. Poslednji primer "predviđanja" budućnosti stiže iz Japana.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Japanski premijer jeo je ribu iz okeana kod obale Fukušime gde je ispuštena radioaktivna voda kako bi otklonio zabrinutost za sigurnost - što je uzrokovalo poređenja sa Simpsonovima.

Fumio Kišida i trojica njegovih ministara sedeli su pred kamerama u kancelariji premijera u Tokiju kako bi jeli, kako je rekao, "sigurnu i ukusnu" ribu - sašimi od iverka, hobotnice i brancina - iz Fukušime.

"Ovo je veoma dobro", rekao je Kišida okupljenima.

Korisnici društvenih mreža odmah su primetili sličnost s kultnom epizodom druge sezone TV serije u kojoj se gospodinu Burnsu servira trooka riba mutirana radioaktivnim otpadom.

"Možda najluđi 'Simpsonovi predviđaju stvarni život' trenutak do sada", glasio je jedan od tvitova na ovu temu.

"Prvo kao tragedija, a zatim kao farsa", navedeno je u još jednoj od reakcija.

Ovaj potez premijera dolazi nekoliko dana nakon što je otpadna voda iz nuklearne elektrane tog područja ispuštena u Pacifik, što je izazvalo eskalaciju sukoba sa Kinom koja je zabranila sav uvoz morske hrane svojih suseda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Simpsonovi ponovo predvideli budućnost

Izvor: Domino Magazin, 06.Sep.2023, 05:40

Nedavni slučaj japanskog premijera koji je jeo ribu ulovljenu nadomak obala Fukušime gde je ispuštena radioaktivna voda neke je podsetio na sličnu scenu u epizodi Simpsonovih. I nije prvi put da Simpsonovi predviđaju dešavanja, počev od Ledi Gage koja leti na stadion, korona virusa, pa do predsedničkog...

Nastavak na Domino Magazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.