Sharp dio proizvodnje seli u Vijetnam

Izvor: SEEbiz.eu, 05.Avg.2019, 09:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sharp dio proizvodnje seli u Vijetnam

TOKIO - Kod tvrtki iz IT svijeta već je neko vrijeme vidljiv trend preseljenja dijela proizvodnje iz Kine u druge zemlje kao što su Indija i Vijetnam. 

Često navođeni razlog za taj potez je strah od posljedica trgovinskog spora između Kine i SAD-a, no postoje i drugi razlozi kao što je rast cijena tamošnje radne snage.

Prema Reutersu, novi primjer što se tiče preseljenja u druge zemlje je japanska >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << tvrtka Sharp(u vlasništvu tajvanske tvrtke Foxconn). Tvrtka Sharp je objavila planove o otvaranju novog postrojenja u Vijetnamu u kojem će proizvoditi različite proizvode kao što su tanki zasloni, elektronički uređaji i pročišćivači zraka.

Proizvodnja bi u novom postrojenju trebala započeti od Sharpove nove fiskalne godine koja počinje u travnju 2020. godine. Za otvaranje i upravljanje novom tvornicom osigurano je 25 milijuna američkih dolara.

Reuters također spominje kako Sharpov vlasnik Foxconn razmišlja o prodaji svojeg novog postrojenja u Kini vrijednog 8,8 milijardi američkih dolara.

Što se tiče ostalih tvrtki, Sony je odlučio zatvoriti svoju tvornicu pametnih telefona u Kini, samFoxconn povećava svoj proizvodni kapacitet što se tiče iPhonea u Vijetnamu i Indiji, Pegatron sve više Appleovih uređaja proizvodi u svojim postrojenjima u Indoneziji, Samsungtakođer reducira svoje proizvodne kapacitete u Kini, dok Nintendo razmišlja o preseljenju proizvodnje svojih Switch konzola u Vijetnam.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Japanski tehnološki div SELI DEO PROIZVODNJE u Vijetnam

Izvor: Blic, 05.Avg.2019

Kod kompanija iz IT sveta već neko vreme je vidljiv trend preseljenja dela proizvodnje iz Kine u druge zemlje, kao što su Indija i Vijetnam. Često navođeni razlog za taj potez je strah od posledica trgovinskog spora između Kine i SAD, ali postoje i drugi razlozi kao što je rast cena tamošnje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.