Izvor: Blic, 25.Mar.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Severna Koreja postavila balističku raketu na rampu za lansiranje

Severna Koreja je postavila, kako se veruje, balističku raketu dugog dometa na lansirnu rampu u postrojenju u Musudanri, prenela je danas japanska novinska agencija Kjodo, a američki zvaničnici nisu želeli da demantuju tu informaciju.

Severna Koreja je saopštila da će između 4. i 8. aprila lansirati satelit u Zemljinu orbitu zbog "mirne istraživačke misije". Zemlje u regionu to vide kao paravan za testiranje raketa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dugog dometa i povredu sankcija UN, koje zabranjuju Severnoj Koreji ispaljivanje balističkih projektila.

Japanski premijer Taro Aso će narediti da se obori svaka balistička raketa Severne Koreje koja bi mogla da ugrozi Japan.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

S.Koreja: Raketa na lansirnoj rampi

Izvor: B92, 25.Mar.2009

Vašington -- Severna Koreja je postavila, kako se veruje, balističku raketu dugog dometa na lansirnu rampu u postrojenju u Musudanri, prenela je japanska agencija Kjodo... Agencija navodi da je Severna Koreja saopštila da će satelit lansirati između 4. i 8. aprila. Zemlje u regionu to lansiranje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.