Severna Koreja ponovo ispalila rakete

Izvor: Beta, 02.Okt.2019, 07:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Severna Koreja ponovo ispalila rakete

Severna Koreja danas je ispalila "projektile" u pravcu mora, saopštio je južnokorejski generalštab dan nakon što je Pjongjang objavio da će u subotu nastaviti nuklearne pregovore sa SAD."Severna Koreja je jutros ispalila neidentifikovane projektile iz Vonsana u smeru Japanskog mora", navela je južnokorejska vojska. Iako nisu izneti detalji, termin "neidentifikovani projektil" obično se koristi za balističke rakete kratkog dometa.Portparol japanske vlade rekao je da je jedna raketa po svoj prilici pala u isključivo ekonomskoj zoni Japana.Pjongjang je juče saopštio da će u subotu biti održani novi razgovori sa SAD, osam meseci nakon neuspešnog samita severnokorejskog lidera Kim Džong Una i američkog predsednika Donalda Trampa u Hanoju.Nešto kasnije je i portparol Stejt departmenta potvrdio da će razgovora biti "u toku nedelje".I pored toga što posle potpunog neuspeha hanojskog samita nuklearni pregovori nisu nastavljeni, Tramp i Kim su se ponovo sreli u junu, u demilitarizovanoj zoni koja razdvaja dve Koreje od 1953.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Severna Koreja ponovo ispalila rakete

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Okt.2019

Severna Koreja danas je ispalila "projektile" u pravcu mora, saopštio je južnokorejski generalštab dan nakon što je Pjongjang objavio da će u subotu nastaviti nuklearne pregovore sa SAD..."Severna Koreja je jutros ispalila neidentifikovane projektile iz Vonsana u smeru Japanskog mora", navela je...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.