Severna Koreja ispalila raketu preko Japana

Izvor: Radio 021, 29.Avg.2017, 06:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Severna Koreja ispalila raketu preko Japana

Severna Koreja ispalila je raketu koja je preletela preko severnog Japana, saopštila je japanska vlada, a Rojters javlja da se raketa raspala na tri dela i pala u vode kod ostrva Hokaido.

Pjongjang je ispalio raketu u utorak rano ujutru po lokalnom vremenu. Sistem za upozorenje japanske vlade J-Alert savetovao je stanovnicima te oblasti da preduzmu mere predostrožnosti, ali je televizija NHK javila da nema znakova oštećenja.

Japanska vojska nije pokušala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da obori raketu, koja je preletela preko japanske teritorije oko 06:06 časova po lokalnom vremenu.

Abe: Učinićemo sve da zaštitimo narod Japana

Japanski premijer Šinzo Abe izjavio je da će učiniti sve što je u njegovoj moći da zaštiti japanski narod.

"Pružićemo maksimalan napor da čvrsto zaštitimo živote ljudi", rekao je Abe u kratkom obraćanju pri ulasku u svoju kancelariju na hitan sastanak sazvan zbog ispaljivanja rakete.

Autor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Severnokorejska raketa preletela Japan

Izvor: Beta, 29.Avg.2017

Severna Koreja je ispalila jutros balističku raketu koja je preletela Japan pre nego što je pala u Tihi okean, što je razbesnelo Tokio.Japanski premijer Šinzo Abe je rekao da to predstavlja pretnju "ozbiljnu pretnju, bez presedana", a Savet bezbednosti UN je sazvan na hitan sastanak na zahtev Vašingtona.Sirene...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.