Severna Koreja ispalila dve rakete

Izvor: B92, 24.Avg.2019, 08:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Severna Koreja ispalila dve rakete

Japanska vlada saopštila je da je Severna koreja ispalila dve balističke rakete u Japansko more.

Japanski ministar odbrane Takeši Ivaja kritikovao je novo lansiranje kao "jasno kršenje rezolucija Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija kojima je Pjongjangu zabranjeno testiranje takvih projektila", prenosi agencija Kjodo.

Tokio je već uputio oštar protest zbog testiranja balističkih raketa koje sprovodi Severna Koreja.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Japan navodi da nije verovatno da su projektili pogodili japansku teritoriju ili ekskluzivnu ekonomsku zonu.

I Južna Koreja upozorava na sve češće ispaljivanje raketa Severne koreje u demilitarizovanoj zoni.

To je već sedmi put da Severna Koreja ispaljuje rakete od susreta američkog i severnokorejskog lidera Donalda Trampa i Kim Džong Una u demilitarizovanoj zoni između dve Koreje u junu ove godine, podseća Rojters.

Poslednje lansiranje raketa poklopilo se sa završetkom zajedničkih vežbi Južne Koreje i SAD, a kako je saoštio južnokorejski Savet za nacionalnu bezbednost, novo lansiranje raketa izazvalo je "snažnu zabrinutost".

Savet je pozvao Severnu Koreju da prestane s podizanjem vojnih tenzija i da se potrudi da se vrati za pregovarački sto sa SAD što pre.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SEVERNA KOREJA ISPALILA DVE BALISTIČKE REKETE: Ovo je sedmo lansiranje od susreta Trampa i Kima! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 24.Avg.2019

Severna Koreja lansirala je danas dve balističke rakete kratkog dometa u more na istočnoj obali, saopštila je danas južnokorejska vojska.

Nastavak na Kurir...

NE FERMA NIKOGA: Kim ispalio dve balističke rakete, Japan BESAN

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Avg.2019

Japanska vlada saopštila je da je Severna Koreja ispalila dve balističke rakete u Japansko more...Japanski ministar odbrane Takeši Ivaja kritikovao je novo lansiranje kao "jasno kršenje rezolucija Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija kojima je Pjongjangu zabranjeno testiranje takvih projektila",...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.