Izvor: RTS, 08.Okt.2022, 20:25

Severna Koreja ispalila balističku raketu u Istočno kinesko more

Severna Koreja ispalila je balističku raketu u pravcu Istočnog kineskog mora, saopštila je južnokorejska vojska.
Japanska obalska straža je saopštila da izgleda da je Severna Koreja ponovo ispalila balističku raketu, preneo je Rojters.
Japanska televizija NHK je, pozivajući se na izvore iz ministarstva odbrane, navela da je moguće da su ispaljena i dva projektila, kao i da je jedna raketa pala u japanskom ekonomskom području. 
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Reč je o sedmoj severnokorejskoj raketi lansiranoj za dve poslednje sedmice, preneo je Jonhap.
Južna Koreja i SAD izvele su u petak i danas zajedničku pomorsku vojnu vežbu u kojoj je učestvovao i američki nosač aviona na nuklearni pogon "Ronald Regan", posle zajedničke vežbe dve države sa Japanom u četvrtak.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.