Severna Koreja danas lansirala rakete

Izvor: VOA, 03.Avg.2016, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Severna Koreja danas lansirala rakete

Južnokorejski vojni funkcioneri navode da je Severna Koreja izvela najnoviju u nizu raketnih proba, tako što je lansirala balističku raketu u okean nadomak svoje istočne obale. Američka vojska saopštila je da je primetila dva simultana lansiranja raketa, da je jedna lansirana uspešno, a da je druga eksplodirala odmah po lansiranju.  Funkcioneri navode da je raketa, za koju se veruje da je projektil srednjeg dometa Rodong, ispaljena nešto pre osam sati  ujutru iz mesta Uniul u zapadnoj pokrajini Hvanghe I da je letela 1.000 kilometara pre nego što je pala u japanske teritorijalne vode ili blizu njih. Japanski premijer Šinzo Abe osudio lansiranje severnokorejskog projektila tokom konferencije za novinare nekoliko sati kasnije u Tokiju, istakavši da ono predstavlja značajnu pretnju japanskoj nacionalnoj bezbednosti i oštro protestovao zbog te, kako je rekao, neoprostive akcije. SAD su takođe reagovale na probu, upozorivši Pjongjang da su spremne da brane sebe i svoje saveznike od bilo kakve provokacije.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Severna Koreja ispalila raketu u Japansko more

Izvor: N1 televizija, 03.Avg.2016

Severna Koreja lansirala je balističku raketu srednjeg dometa koja je prešla oko 1.000 kilometara pre nego što je pala u blizini teritorijalne vode Japana, rekli su zvaničnici Seula i Tokija...Američka strateška komanda je saopštila da je Severna Koreja danas istovremeno ispalila dve rakete za...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.