Seul u znak protesta otkazao posetu svog ministra Tokiju

Izvor: Vostok.rs, 23.Apr.2013, 09:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Seul u znak protesta otkazao posetu svog ministra Tokiju

23.04.2013. -

Ministar inostranih poslova Južne Koreje otkazao je planiranu posetu Tokiju, nakon posete japanskog potpredsednika hramu Jasukuni, posvećenom sećanju na Japanace, koji su poginuli u vojnim sukobima - među kojima su i osuđenici za ratne zločine. Zamenik premijera Taro Aso, u nedelju je posetio hram Jasukuni. Japanski premijer Šinzo Abe nije došao u hram, ograničivši se ritualnim prinošenjem. Posete visokih zvaničnika hramu Jasukuni, tradicionalno izaziva >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << nezadovoljstvo u Seulu, Pekingu i Pjongjangu. Poštovanje svoje militarističke prošlosti u Japanu, doživljava se kao uvreda u zemljama koje su bile pod japanskom okupacijom.

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti    
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Kina i SAD jačaju vojnu saradnju

Izvor: B92, 23.Apr.2013

Peking -- Predsednik Kine Sji Đinping sastao se danas u Pekingu sa načelnikom američkog Generalštaba, generalom Martinom Dempsijem...Sji je pozdravio napredak vojne saradnje i razmene dve zemlje od kada je, kao potpredsednik Kine u februaru prošle godine, posetio SAD. On je izrazio nadu da će posle...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.