Sena protiv Prosta, kulminacija pre tačno 25 godina

Izvor: Autoportal.rs, 22.Okt.2014, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sena protiv Prosta, kulminacija pre tačno 25 godina

Kažu da legenda o nekom sportisti ne može biti kompletna ukoliko ne uključuje i priču o ljutoj borbi sa najvećim rivalom. Pre tačno 25 godina jedno od najvećih rivalstva u Formuli 1 je poprimilo neviđene razmere.

Tačno na današnji dan, 22. oktobar 1989. na trci u Japanu Ajrton Sena je zaustavljen u svom pokušaju da odbrani svoju prvu titulu svetskog šampiona koju je osvojio samo godinu dana ranije.

Njegovo rivalstvo sa timskim kolegom >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << iz ekipe Meklaren, Alanom Prostom, već je bio u velikom zamahu a kontraverzni događaj od pre 25 godina samo je označio najnižu tačku u njihovom ionako napetom odnosu.

Naime, na trci u Japanu Prost je inicirao kontakt, izazvao sudar sa Senom što je značilo da će njemu pripasti titula šampiona za tu godinu. Nakon ovog incidenta Sena je vodio mali lični rat sa predsednikom FIA, Žan-Mari Belestrom, za kojeg je tvrdio da se lično postarao da titula ode u ruke njegovog zemljaka.


Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.