Sa 30 na 40 – ovo su, verujte, izvanredne vesti za poljoprivrednike

Izvor: B92, 18.Maj.2023, 12:24

"Sa 30 na 40 – ovo su, verujte, izvanredne vesti za poljoprivrednike"

Nakon svečanog otvaranja japanske fabrike, odgovarajući na pitanje medija, predsednik Aleksandar Vučić rekao je da će se povećati premije za grla i mleko.

Obavestio je da će subvencije po grlu biti povećane sa sa 30.000 na 40.000.

"Jutros u 8 sati sam imao sastanak sa Malim i Tanasković i predstavnicima mlekara. Sa stvarnim proizvođačima. Govorili su o teškoj poziciji poljoprivrednika. Mi možemo da sagledamo šta je pravično. Gledamo kako da pomognemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << domaćinu-seljaku, kako da uložimo više novca da pomognemo običnom seljaku. Zamolio sam da se razmorti koliko i šta i možemo. Kada povećavate sa 30 na 40 hiljada dinara po grlu onda imate oko 20 miliona evra morate da dodate", rekao je Vučić.

"Sa ovim što ćemo da uložimo je 900 miliona budžet. Naše je da radimo za ljude, da vide koliko nam je stalo do seljaka", dodao je.

Biće povećani prelevmani za sir sa 30 na 300 dinara po kilogramu, čime bi se domaći proizvođači zaštitili od uvoza. Takođe, traži se i način da se uvede dodatni podsticaj po grlu i litri mleka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.