SUfle čizkejk od samo 3 sastojka

Izvor: Story, 05.Avg.2015, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUfle čizkejk od samo 3 sastojka

Torta od sira omiljen je izbor brojnih ljubitelja slatkog u letnjem periodu, ako ste i vi među njima, obožavaćete i tradicionalni japanski čizkejk sufle za čiju pripremu vam je potrebno samo 3 sastojka

Foto: Youtube / Printscreen

Sastojci za japanski čizkejk:

3 jaja

120 grama bele čokolade

120 grama kremastog svežeg sira

Malina – zdrava letnja >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << inspiracija

Priprema:

1. Upalite pećnicu i zagrejte je na 170 stepeni. Odvojite žumance od belanaca i belanca stavite u frižider da se ohlade.

2. Na pari otopite belu čokoladu koju ste prethodno izlomili na kockice. Otopljenoj čokoladi dodajte kremasti sir pa sve zajedno pomešajte dok ne dobijete lepu smesu.

Najbolji bezalkoholni kokteli po preporuci Džejmija Olivera

3. Sklonite posudu sa sirom i čokoladom s pare, pa u nju umešajte žumanca i sve zajedno dobro promešajte.

4. U velikoj posudi mikserom umutite belanca dok ne dobijete čvrst sneg. Špatulom nežno umešajte belanca u smesu od čokolade i sira.

5. Prebacite smesu za tortu u podmazan kalup za torte, a kalup stavite unutar dublje tepsije. Tepsiju ispunite vodom, koja će osigurati nežniju termičku obradu namirnica.

6. Pecite tortu 15 minuta na 170 stepeni. Potom smanjite temperaturu na 160 stepeni i pecite još 15 minuta. Nakon toga isključite pećnicu, i ostavite tortu od sira još 15 minuta.

Bolje od sladoleda: Brzi recept za desert od samo 4 sastojka!

Poslužite je ohlađenu uz omiljeno letnje voće. Prijatno!

 

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.