SRBIJA - S A D 3:0

Izvor: Kurir, 04.Dec.2011, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBIJA - S A D 3:0

TOKIO - Muška odbojkaška reprezentacija pobedom je završila učešće na Svetskom kupu u Japanu pošto je jutros u Tokiju, u poslednjem kolu ovog takmičenja savladala selekciju SAD sa 3:0 (25:23, 25:17, 25:19).

Utakmica je odigrana u Metropoliten dvorani pred 900 gledalaca, a sudili su Kuvajćanin Abdulah Alenezi i Bela Hobor iz Mađarske.

SRBIJA: N. Kovačević >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << (9), U. Kovačević, Petković, Terzić, Stanković (9), Nikić (11), Mitić (1), Rašić, Miljković (20), Atanasijević, Podraščanin (7) i Rosić.

S A D: Anderson (6), Runi (10), Patak (6), Li (9), Lotman (3), Pridi (5), Rajli, Holms (3), Hansen, Tornton (2) i Holt (1).

Predvođeni kapitenom Ivanom Miljkovićem, koji je proglašen za najboljeg pojedinca meča, srpski odbojkaši prosto su pregazili reprezentaciju SAD, savladavši je za svega 76 minuta igre.

Poslednji meč na Svetskom kupu, izabranici Igora Kolakovića odigrali su onako kako to dolikuje aktuelnom evropskom šampionu.

Bilo je to njihovo najbolje izdanje tokom petnaestodnevnog turnira na kojem su ostvarili pet pobeda, uz šest poraza.

Sa izuzetkom početka trećeg seta, u kojem su Amerikanci imali prednost 4:0 i 5:1, naši odbojkaši konstantno su kontrolisali rezultat i ubedljiva pobeda nije mogla da izostane.

Uz Miljkovića, koji je bio apsolutno najbolji pojedinac susreta, pohvale zaslužuju i ostalih akteri srpskog tima, jer su svi pružili maksimum.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.