SRBIJA JE DO SADA OSVOJILA ŠEST MEDALJA U TOKIJU: Evo koliko odličja možemo imati na kraju Igara

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Avg.2021, 16:53

SRBIJA JE DO SADA OSVOJILA ŠEST MEDALJA U TOKIJU: Evo koliko odličja možemo imati na kraju Igara

Na pomolu je možda i novi rekord naše zemlje

Sportisti Srbije su u dosadašnjem toku Olimpijskih igara u Tokiju osvojili šest odličja, među kojima jedno zlato, jedno srebro i četiri bronze. Do kraja najveće svetske smotre sportista ostalo je još svega četiri dana, a Srbija će imati priliku da osvoji još najviše sedam medalja.

Dosadašnji rekord po broju osvojenih medalja Srbija je ostvarila na Igrama u Riju (8), a odlučujući dani u Tokiju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pokazaće jesmo li spremni za pomeranje granice.

Evo u kojim sportovima će naš nacionalni tim moći da dođe do novih odličja:

Atletika

Naš bacač kugle Armin Sinančević uspeo je da se plasira u finale ove discipline, pošto je u kvalifikacijama zauzeo 10. mesto sa hicem od 20,96 metara. Borbu za odličja počinje u četvrtak od 04:05 ujutru.

Košarka

Aktuelne šampionke Evrope savladale su do sada nepobeđenu selekciju Kine i izborile plasman u polufinale. U njemu se sastaju sa glavnim favoritom za zlato, Amerikom, međutim izabranice Marine Maljković spremne su za nova iznenađenja.

Kajak

Naši reprezentativci Strahinja Stefanović i Milica Novaković uspeli su da se plasiraju u polufinala svojih disciplina u kajaku, a njihov nastup u borbi za finale očekuje se u četvrtak ujutru.

Karate

Uzdanica Srbije je i Jovana Preković, aktuelna svetska šampionka u kategoriji do 61-og kilograma. Ona još nije otpočela svoj nastup u Tokiju, gde predstavlja jednog od glavnih favorita za odličja.

Odbojka

Izabranice Zorana Terzića furiozno su savladale Italijanke sa ubedljivih 3:0. U polufinalu igraju sa Sjedinjenim Američkim Državama, najbolje rangiranom selekcijom na FIVB listi. Utakmica se igra u petak od šest časova ujutru.

Vaterpolo

Aktuelni šampioni iz Rija imaće priliku da se osvete Španiji za poraz u grupnoj fazi. U četvrtfinalu delfini su neočekivano lako pobedili Italijane i tako podsetiti na svoja najbolja izdanja, kada su bili nepobedivi u bazenima. Polufinale je na programu u petak od 12:50.

Do sada su medalje Srbiji (6) doneli tekvondistkinje Milica Mandić (zlato), i Tijana Bogdanović (bronza). Medalju istog sjaja doneo je i strelac Milenko Sebić, rvač Zurabi Datunašvili i basketaši 3x3. Jedino srebro osvojio je strelac Damir Mikec.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.