SPEKTAKL U FUKUOKI: Delfini gubili sa 5:0, pa sa penala potopili Crnu Goru

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jul.2023, 08:23

SPEKTAKL U FUKUOKI: Delfini gubili sa 5:0, pa sa penala potopili Crnu Goru

Rival u 1/8 finala Japan ili Hrvatska.

Najbolji vaterpolisti Srbije savladali su posle penala Crnu Goru na Svetskom prvenstvu u Fukuoki rezultatom 17:15 (3:6, 4:2, 2:3, 4:2, 4:2).

U regularnom delu meča rezultat je glasio 13:13, a kako po novim pravilima nema nerešenog ishoda, već se izvode peterci, Delfini su bili precizni i postigli sva četiri gola. Na drugoj strani golman Srbije Bane Mitrović >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je dva puta zaustavio šuteve rivala.

Srbija je zauzela drugo mesto u grupi D, pa će u osmini finala igrati protiv poražene ekipe iz meča Hrvatska - Japan.

Srpski tim je veoma loše započeo meč, pa je Crna Gora povela sa 5:0. Do kraja druge četvrtine naš tim je uspeo da sredi redove i da priđe na gol zaostatka - 7:8.

Crna Gora je do sredine poslednje četvrtine držala vođstvo od jednog do dva gola prednosti, a Srbija nikako nije uspevala da veže dva gola.

Ipak, to se desilo kada je Ranđelović posle sjajnih odbrana uspeo u napadu da izjednači na 12:12.

Bio je to period kada je odbrana Delfina bila na vrhunskom nivou, što je u sedmom minutu poslednje četvrtine iskoristio mladi Radulović i doneo Srbiji prvo vođstvo na meču - 13:12.

Nažalost, Crnogorci su u poslednjem napadu na meču uspeli da izjednače i uvedu meč u peterce. Drašović, Radulović, Vučinić i Jakšić su pogodili za Srbiju, a Perković i Vasilije Radović za Crnu Goru. Međutim, Đuro Radović i Mišović su zaustavljeni, tako da je usledilo slavlje Delfina.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Ivana Marušić, devojka Zorana Popovića

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.