Izvor: MozzartSport.com, 01.Avg.2021, 10:16

SMS prepiska u porodici Đoković, tata Srđan savetovao Novaka da ne ide u Tokio

„Znaš me, kidam za Srbiju“, istakao je svetski broj jedan

Neuspeh. Ne mora niko Novaku Đokoviću to da kaže. Sam je svestan da je propustio veliku šansu da postane olimpijski šampion. Konkurencija je bila slabija od očekivane, neki od najbolje rangiranig tenisera sa ATP liste nisu ni doputovali u Japan, neki su ispadali u uvodnim rundama, čistio se putu srpskom asu do zlatne medalje, ali se Aleksandar Zverev ispostavio kao nepremostiva prepreka. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

San o najsjajnijem odličju okončan je u polufinalu. Efekat poraza od Nemca preneo se i na borbu za bronzu, gde je najboljeg na planeti savladao Pablo Karenjo Busta. Uz to, Novak je odustao od meča za treće mesto u konkurenciji miks dublova sa Ninom Stojanović. Malo ko se tome nadao...

Posle razočaravajuće završnice takmičenja, verovatno da bi pokazao koliko je Novaku stalo do Srbije, njegov otac Srđan otkrio je da je savetovao prvoplasiranog na ATP listi da ne učestvuje na Olimpijskim igrama, samo da bi od njega dobio odgovor kako takav scenario ne dolazi u obzir.

Ako ti moje mišljenje nešto znači, smatram da ne bi trebalo da putuješ u Tokijo. Dug je put (do Japana, op. au), neće biti gledalaca, moraćeš ponovo u karantin (kad se turnir završi. op. au). Bez publike to nisu Olimpijske igre. Voli te tata“, pročitao je Srđan SMS poruku gostujući u jednoj televizijskoj emisiji.

Odmah zatim pročitao je Novakov odgovor iz kojeg se vidi koliko je Đokoviću junioru stalo da prestavlja državu na najvećoj svetskoj smotri sportista.

„Tata, naravno da mi tvoje mišljenje znači. Hteo sam da u naredna tri, četiri dana proverim u kakvom stanju mi je telo. Uvek se brzo oporavim, to nije veliki problem. Patriotizam je mnogo jak u mom srcu i glavi. Znaš me. Kad je Srbija u pitanju, tu kidam i ne okrećem se“, predočio je 34-godišnji Beograđain.

Deluje da se neće smiriti dok ne osvoji zlato na Olimpijskim igrama. Naredna šansa je za tri leta u Parizu. Najavio je da će biti u glavnom gradu Francuske. Zbog sebe i – Srbije.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.