SME LI JAPAN DA UDARI NA LJUTOG RUSKOG MEDVEDA? Dve moćne sile i sporna ostrva usijali svet zbog PVO (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2020, 13:30

SME LI JAPAN DA "UDARI" NA LJUTOG RUSKOG MEDVEDA? Dve moćne sile i sporna ostrva usijali svet zbog PVO (VIDEO)

Japan uložio protestnu notu zbog raspoređivanja ruskog naoružanja na Kurilskim ostrvima

Japanska vlada uložila je protestnu notu nakon što je ruska vojska rasporedila protivraketne odbrambene sisteme S-300V4 za borbenu dužnost na spornim ostrvima kod Japana, saopštio je glavni sekretar kabineta Kacunobu Kato.

Ruski Istočni vojni okrug objavio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je u utorak da su sistemi S-300V4 raspoređeni na Kurilskim ostrvima.

Sistemi S-300V4 su savremeni visoko precizni sistemi PVO, a predviđeni su za čuvanje važnih objekata od napada balističkih i aerodinamičkih sredstava iz vazduha.

Reč je o četvrtoj verziji unapređenog S-300V protivvazdušnog raketnog sistema.

Teritorijalni spor Moskve i Tokija oko Kurilskih ostrva, koje je Sovjetski Savez pripojio krajem Drugog svetskog rata, sprečio je dve zemlje da potpišu formalni mirovni ugovor, podseća Rojters.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.