SKANDAL! Zbog dopinga oduzeta jedna medalja iz Tokija

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Feb.2022, 19:10

SKANDAL! Zbog dopinga oduzeta jedna medalja iz Tokija

Kanađani slave.

Odlukom Suda za sportsku arbitražu, Velikoj Britaniji je oduzeta srebrna medalja koju je na Olimpijskim igrama u Tokiju odvojila muška štafeta 4x100 metara.

Britancima je medalja oduzeta nakon što je na doping testu pao jedan od četvorice sprintera koji su učestvovali u trci, Sidžej Udža.

Udža je privremeno suspendovan prošlog meseca jer je tokom Igara u Tokiju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bio pozitivan na lek Ostarin kao i na zabranjenu supstancu označenu kao S-23. Obe zabranjene supstance pronađene su i u kontrolnom uzorku.

Sud za sportsku arbitražu konačnu odluku doneo je u petak nakon višemesečne procedure. Udža je prvo tvrdio da je šokiran i očajan nakon vesti da je njegov uzorak bio pozitivan i sve vreme je tvrdio da nije varao i da nikada svesno ne bi prekršio pravila o korišćenju nedozvoljenih supstanci.

Osarin je na listi zabranjenih anabolika, proizvodi efekat sličan testosteronu.

Njegov pozitivan test znači da će ceo tim, Zarnel Hjuz, Ričard Kitli i Natanijel Mičel-Blejk ostati bez medalje.

Nakon ovoga, Kanadi će biti dodeljena srebrna umesto bronzane medalje dok će bronza biti dodeljena Kini. Zlato je osvojila Italija.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Doping i Olimpijske igre: Britanskoj atletskoj štafeti oduzeta srebrna medalja zbog dopinga

Izvor: Danas, 18.Feb.2022

Getty ImagesUdža (levo) izvinio se ostalim članovima štafete Žarnelu Hjuzu, Ričardu Kiltiju i Najtanijelu Mičel-Blejku Velikoj Britaniji je oduzeta srebrna medalja osvojena u štafeti 4k100 metara na prošlogodišnjim Letnjim Olimpijskim igrama u Tokiju pošto je utvrđeno da je član tima Si Džej...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.