SILAN START SRPKINJA: Tijana i devojke ODUVALE Dominikanke!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jul.2021, 08:50

SILAN START SRPKINJA: Tijana i devojke ODUVALE Dominikanke!

Sjajna igra naših odbojkašica.

Novi dan u Tokiju je pred nama, a put do Olimpijskog zlata otpočele su i srpske odbojkašice. Ulogu favorita za jednu od medalja opravdale su izabranice Zorana Terzića koje su u prvom meču grupe A savladale selekciju Dominikanske republike sa 3:0 (25:18, 25:12, ) u setovima.  

Reprezentativke Srbije su tako ostvarile prvu pobedu na prestižnom takmičenju.

Najveći otpor pružile su Dominikanke u prvom setu u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kojem su uspela da osvoje 18 poena ali to nije bilo dovoljno da pariraju izabranicama Zorana Tarzića koji su dominirale u svakom segmentu igre, te su i osvojile prvu deonicu igre nakon 27 minuta.

Dominacija Srpkinja se nastavila i u drugom setu koji je rešen za 22 minuta i u kojem rival Srbije nije imao nikakav odgovor na smečeve srpkinja.

Treći set, trebao je da bude čista egzekucija za naše devojke, međutim, sve od sebe uložile su Dominikanke u ovom setu, uspele su da osvoje 20 poena i uvedu set u koliko toliko neizvesnu završnicu.

Međutim, lako su to Srpkinje rešile, predvođenje Tijanom Bošković slavile i u trećem setu rezultatom 25:20.

U timu Srbije najviše su se istakle: Buša 1, M. Popović 4, Mirković, Mihajlović 2, Ognjenović 4, Bjelica, Aleksić 1, Rašić 10, S. Popović, Bošković 28, Milenković 7, Blagojević 4.

Dok su u timu Dominikanske Republike pristojne bile: Valdez, Mehia 1, Kastiljo, Domingez, Frika 1, Brens 5, Penja 6, De la Kruz 3, B. Martinez 5, H. Martinez 8, Gonzales 2, Karo.

Naredni meč reprezentativke Srbije igraju u utorak 27. jula a protivnike je domaćin igara - selekcija Japana.

Podsetimo se, pored Srbije i Dominikanske Republike se u A grupi nalaze i Japan, Brazil, Kenija i južna Koreja, koji svoje mečeve igraju nešto kasnije.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Natalija Guilter, fudbalerka iz Brazila

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

OI: Odbojkašice Srbije pobedom počele takmičenje

Izvor: Radio 021, 25.Jul.2021

Odbojkašice Srbije pobedile su danas na Olimpijskim igrama u Tokiju selekciju Dominikanske Republike sa 3:0 (25:18, 25:12, 25:20), u meču prvog kola Grupe A.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.