SAD zabranile uvoz japanske hrane

Izvor: S media, 23.Mar.2011, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD zabranile uvoz japanske hrane

SAD su prva zemlja koja je stopirala uvoz hrane iz zone radijacije u Japanu.

Američka Uprava za hranu i lekove (FDA) je, naime, danas objavila kako će zabraniti uvoz mleka, povrća i voća iz četiri japanske prefekture - Fukušime, Ibaraki, Točigi i Gunma, prenosi Rojters.

Vlasti Hongkonga su odlučile da zabrane uvoz mlečnih proizvoda i druge hrane iz pet japanskih prefektura, nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << što je u uzorcima repe i spanaća u ovoj zemlji utvrdjena radioaktivnost 2,6 do 10 puta iznad dozvoljene vrednosti.

Radijacija: Suši skinut sa menija

Kina testira na radioaktivnu kontaminaciju svu hranu uvezenu iz Japana, kao i Singapur.

Malezija proverava sve isporuke hrane iz Japana a, prema saopštenju ministarstva zdravlja te zemlje, zabrana uvoza nije u planu.

Vlasti Filipina obavljaju testiranje uvezene japanske hrane po metodi slučajnog uzorka i zasad su protivne bilo kakvim uvoznim zabranama.

Južna Koreja "aktivno razmatra" zabranu uvoza hrane iz prefekture Fukušima i još tri obližnje prefekture. Zasad se na radioaktivnost testira japanska sveža i sušena hrana, kao i prehrambene preradjevine.

(Tanjug foto:okasimtoday.com)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD zabranile uvoz japanske hrane

Izvor: Capital.ba, 23.Mar.2011

VAŠINGTON, SAD su prva zemlja koja je stopirala uvoz hrane iz zone radijacije u Japanu. Američka Uprava za hranu i lijekove (FDA) je, naime, danas objavila kako će zabraniti uvoz mlijeka, povrća i voća iz četiri japanske prefekture - Fukušime, Ibaraki, Točigi i Gunma, prenosi Rojters. Vlasti...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.