SAD i Japan razgovaraju o Severnoj Koreji

Izvor: Vostok.rs, 15.Apr.2013, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD i Japan razgovaraju o Severnoj Koreji

15.04.2013. -

Državni sekretar SAD, Džon Keri stigao je u Japan u okviru svoje turneje po zemljama istočne Azije. Glavna tema razgovora će biti Severna Koreja.

Keri je stigao u Tokio iz Pekinga, gde su se SAD i Kina dogovorile da srađuju u tome kako ubedili Severnu Koreju da odustane od svog nuklearnog programa.

Pretnje Pjongjanga da će sprovesti testiranja svojih raketa dovelo je postavljanja protivraketnog štita Patriot, u Tokiju. Vlada Japana je izjavila da će bilo kakva severnokorejska raketa, koja uđe u japanski vazdušni prostor, biti uništena.

Izvor: Glas Rusije, foto: © Flickr.com/w00kie/cc-by    
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Vašington potvrdio da je spreman da obezbedi sigurnost Tokiju

Izvor: Vostok.rs, 15.Apr.2013

15.04.2013. -..SAD su spremne da u potpunosti osiguraju bezbednost Japana u slučaju napada Severne Koreje, objavio je danas državni sekretar SAD, Džon Keri. U petak, Pjongjang je saopštio da, ako Japan obori severnokorejsku raketu tokom njenog testiranja, to će biti ravno objavi rata. Keri je stigao...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.