SAD, Japan i J. Koreja: Neka S.Koreja ne provocira

Izvor: B92, 29.Sep.2015, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD, Japan i J. Koreja: Neka S.Koreja ne provocira

SAD, Japan i Južna Koreja upozorili su Severnu Koreju da se uzdrži od provokacija na predstojećoj 70. godišnjici postojanja vladajuće Komunističke partije.

Američki državni sekretar Džon Keri na marginama zasedanja Generalne skupštine UN razgovarao je s ministrima spoljnih poslova Japana i Južne Koreje o regionalnim pitanjima, među kojima je Severna Koreja.

Južnokorejski ministar Jun Bjung Se rekao je da važno da "pošalju veoma jasnu i veoma čvrstu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poroku Severnoj Koreji tako da ne bude pogrešnih procena i neprikladnog ponašanja".

Očekuje se da Severna Koreja 10. oktobra organizuje jednu od najvećih proslava poslednjih godina, a spekuliše se da bi mogla da lansira raketu u okviru svog svemirskog programa.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.