Ruska vojna vežba provocira Japan?

Izvor: B92, 12.Avg.2014, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska vojna vežba provocira Japan?

Rusija je danas otpočela vojne vežbe na Kurilskim ostrvima u Tihom okeanu, izjavio je portparol ruskog ministarstva odbrane pukovnik Aleksandar Gordejev.

Kako ocenjuje britanska agencija Rojters, ovaj potez mogao bi da izazove gnev Japana koji, kao i Rusija, polaže pravo na tu teritoriju.

"Počele su vežbe koje obuhvataju vojne jedinice u regionu, koje će biti angažovane na Kurilskim ostrvima", rekao je pukovnik Gordejev, portparol Istočne vojne oblasti Rusije za agenciju Interfaks.

Gordejev je rekao da će u vojnim manevrima biti uključeno više od 1.000 vojnika, pet borbenih helikoptera i 100 drugih komada vojne opreme.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.