Rukometašice posle drame do remija sa Danskom i kvalifikacija za Tokio!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Dec.2019, 03:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukometašice posle drame do remija sa Danskom i kvalifikacija za Tokio!

Ženska rukometna reprezentacija Srbije odigrala je danas nerešeno sa Danskom 26:26 (14:11) na Svetskom prvenstvu u Japanu.

Izabranice Ljubomira Obradovića osvajanjem boda obezbedile su plasman na kvalifikacioni turnir za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju, nakon što je Norveška savladala Nemačku u poslednjem meču grupe.

Srpske rukometašice su treće na tabeli, a u direktnom okršaju ostavile >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su Dansku bez šansi da se plasira na kvalifikacioni olimpijski turnir.

Srbija odlično otvorila meč, tokom prvog poluvremena imala je i sedam golova prednosti, ali su Dankinje početkom drugog dela susreta uzvratile i brzo neutralisale prednost.

Do kraja utakmice vođena je velika borba, a dramatična završnica još jednom je pripala Srbiji, jer je Danska imala poslednji napad za pobedu, koji je završen šutom u prečku.

Najefikasnija u srpskom timu bila je Slađana Pop Lazić sa šest golova, Kristina Liščević i Jovana Stojiljković postigle su po pet, dok je Jelena Lavko stala na četiri pogotka.

Nemačka izgubila, Srbija će se boriti za Olimpijske igre!

Rukometašice Nemačke izgubile su od Norveške rezultatom 32:29 i tako učinile veliku uslugu Srbiji. Nemačka je izgubila u poslednjoj utakmici grupe 1 na Svetskom prvenstvu u Japanu i ostale bez šansi za polufinale.

Norvežanke su opravdale ulogu favorita i sačuvale Srbiji treću poziciju u grupi (zbog boljeg međusobnog skora sa Nemačkom), čime je naš tim dobio priliku da učestvuje na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre.

Nemice su tokom čitavog susreta dobro parirale Norvežankama, ali ni u jednom trenutku nisu imale vođstvo veće od jednog gola. Protivnice su u drugom poluvremenu uspostavile rezultatsku kontrolu i uz sitne probleme privele meč kraju.

Norvežanke je do važne pobede vodila Bratset sa šest pogodaka, dok su po pet postigle Arntzen, Jakobsen i Oftedal. U redovima Nemačke istakla se Bolk sa šest postignutih golova.

Na kvalifikacionom turniru za Igre, praviće se tri grupe od po četiri ekipe, odakle će po dve najbolje izboriti vizu za Tokio. U ovom trenutku nisu poznati termini tih turnira.

Srbija će na Svetskom prvenstvu odigrati još jednu utakmicu, za peto mesto protiv selekcije Crne Gore.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.