Izvor: MozzartSport.com, 30.Jul.2021, 02:11

Rubija u Tokiju sačekale razočaravajuće vesti: Ništa od borbe za prsten, seli se u Ohajo

Pisalo se o interesovanju Seltiksa, Lejkersa i Klipersa, a Španac na kraju završio u Klivlend Kavalirsima

Par sati pred početak NBA drafta, Minesota i Klivlend su dogovorili trejd. Riki Rubio se seli u redove tima iz Ohaja, dok je u suprotnom smeru otišao Torijan Prins, prenosi Adrijan Vojnarovski. Kavalirsi su dobili i pika druge runde za naredno leto, kao i 2.500.000 dolara.

Ovo je četvrti trejd za Rubija u NBA karijeri, koju je započeo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 2009. godine. Najpre su ga Timbervulvsi poslali u Jutu, a potom su ga minulog leta vratili iz Oklahome, koja ga je par dana ranije u razmeni dobila od Finiksa. Sam košarkaš na društvenim mrežama nije krio razočaranje, s ozbirom da je kroz par dana promenio dva kluba, a pritom je i napustio tim iz Arizone, koji je u sezoni za nama bio na dve pobede od šampionskog prstena.

Sada se seli u Ohajo. Pritom je trejdovan usred Olimpijskih igara, na kojima nastupa sa španskom reprezentacijom i pruža odlične partije. Protiv Japana je ubacio 22 poena uz devet asistencija, a potom je za samo 25 miuta ubacio 26 poena uz pet skokova i četiri asistencije Argentini. Crvena furija je sa dva trijumfa otvorila turnir.

Odlazi Rubio u tim koji je daleko od šampionskih ambicija i koji od odlaska Lebrona Džejmsa iz godine u godinu podmlađuje ekipu. Kavsi će birati i treći na predstojećem draftu, a procene su da će angažovati mladog centra Evana Moblija sa USC-a.

Jasno, nije ni sa Minesotom mogao da se nada borbi za titulu, ali je postojala mogućnost da ovog leta završi u redovima ekipa koja ima šampionske ambicije. Pisalo se nedavno da su za njegove usluge zainteresovani Boston Seltiksi, Los Anđeles Lejkersi i Klipersi. Na kraju su se Timbervulvsi dogovorili sa Klivlendom, kako bi u svoje redove preselili Prinsa.

Rubio će već narednog leta najverovatnije ponovo promeniti klub, kako postaje neograničeno slobodan igrač.

U svojoj 10. sezoni u NBA ligi u proseku je beležio 8,6 poena i 6,4 asistencija po nastupu, ali se mora priznati da je Minesota imala brojnih problema i da je godinu okončala kao jedan od timova sa najslabijih učinkom u ligi - 23-49.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.