Robote, daj mi sake, suši i ispričaj dva, tri vica! VIDEO

Izvor: B92, 15.Sep.2019, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Robote, daj mi sake, suši i ispričaj dva, tri vica!" VIDEO

Humanoidni robot Pepper, visok oko 1,20 metara, može da prepoznaje osnovne emocije ljudi, zabavlja ih i da razgovara sa njima, smeje se njihovim šalama, priča viceve i slično.

Pepper komunicira glasom i putem tableta. Predstavljen je pre četiri godine, a njegove usluge koriste banke, aerodromi, univerziteti, a koristi se i u ugostiteljstvu.

Iz kompanije Softbank Robotics najavljuju i da će njihov robot sledeće godine dobiti novi posao. On će raditi u jednom kafiću >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji će biti otvoren u Tokiju.

To neće biti potpuno "robotski" kafić, već bi roboti u njemu trebalo da rade zajedno sa ljudima. Oni će posluživati goste koji će u praksi moći da vide kako će izgledati budućnost u kojoj bi naša vrsta koegzistirala sa robotima:

"Cilj nam je da stvorimo prostor u kome se može osetiti zajednički život ljudi sa robotima i uživati u evoluciji robota", naveli su iz Softbank Roboticsa u najavi otvaranja kafića. Lokal će se zvati "Pepper Parlor", a u njemu će se najviše prodavati vafle.

Pepperovi tvorci napominju da roboti neće raditi u njihovom kafiću da bi povećali efikasnost i zamenili ljude, već da će Pepper doneti nove mogućnosti usluživanja i "usrećiti ljude".

Ne treba sumnjati da će se robot u novoj ulozi dobro snaći jer, osim što je dostupan na aerodromima, u bankama i slično, ima već iskustva i u konobarisanju.

Naime, u Budimpešti je početkom godine otvoren kafić u kojem Pepper služi goste, dok u kineskom Pica Hatu prima narudžbine gostiju.

Takođe, humanoidni robot se već nalazi i u brojnim domaćinstivama te, a kada je pre četiri godine počela njegova prodaja u Japanu, svih 1.000 komada - koliko je bilo dostupno, rasprodato je za manje od jednog minuta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.