Izvor: Blic, 13.Jun.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Revija savremenog japanskog filma u Kinoteci

Japanska ambasada u Srbiji, u saradnji sa Jugoslovenskom kinotekom, prirediće "Reviju japanskih filmova", koja će biti održana od 18. do 23. juna u Muzeju kinoteke.



Program će svečano otvoriti ambasador Tošio Cunozaki, najavili su organizatori.

Revija će obuhvatiti ukupno sedam filmova novije produkcije, snimljenih u periodu od 2001. do 2005. godine, a ulaz na sve projekcije je slobodan. Prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na programu biće triler "Pola priznanja" reditelja Kjošija Sasabea. Slede dugometražni animirani "Zec od stakla", crnohumorna "Bašta na nebu", kao i filmovi u žanru drame - "Moja kuća", "Tišina", "Neostvarena ljubav" i "Kanarinci".

Njihovi reditelji su manje poznati široj publici u Evropi, pa je ova revija dobra prilika da se sagleda šta se posle slavnog umetnika Akire Kurosave dešava sa japanskim filmom, za koji poznavaoci tvde da je konstanta kvaliteta, visokih kretivnih dometa i bogat po žanrovskoj raznovrsnosti.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Revija savremenog japanskog filma

Izvor: S media, 17.Jun.2009, 23:34

Japanska ambasada u Srbiji, u saradnji sa Jugoslovenskom kinotekom, prirediće "Reviju japanskih filmova", koja će biti održana od 18. do 23. juna u Muzeju kinoteke . ..Program će svečano otvoriti ambasador Tošio Cunozaki, najavili su organizatori...Revija će obuhvatiti ukupno sedam filmova novije...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.