Rast azijskih indeksa, obnovljene nade u smanjenje kamatnih stopa

Izvor: SEEbiz.eu, 23.Jul.2019, 07:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rast azijskih indeksa, obnovljene nade u smanjenje kamatnih stopa

TOKIO - Azijski su indeksi u utorak porasli, nadoknadivši dio gubitaka od prethodnog dana, jer se ulagači nadaju smanjenju kamata američke i europske središnje banke kako bi potaknule rast gospodarstava.

MSCI Asia Pacific Index porastao je 0,15%. Japanski Nikkei porastao je za 0,95%.

Shanghai Composite Index porastao je za 0,2%. Australske dionice povećale su se za 0,4 posto, a južnokorejski KOSPI >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << porastao je za 0,45 posto.

S&P 500 je dosegao rekordnu vrijednost u ponedjeljak, na krilima očekivanja da će Federalne rezerve smanjiti kamatne stope na sastanku o politici od 30. do 31. srpnja.

Europske dionice također su u ponedjeljak porasle na temelju očekivanja da će ECB smanjiti kamatne stope u četvrtak za deset baznih bodova.

Na valutnim tržištima, funta je bila niža za 0,1% na 1,2465 dolara i bio je to već treći uzastopni dnevni pad. Funta je bila pod pritiskom zbog vjerojatnosti da će britanska vladajuća konzervativna stranka izabrati euroskeptika Johnsona za svog novog vođu i premijera.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

RAST AZIJSKIH BERZI Ulagači se ponovo nadaju smanjenju kamata

Izvor: Blic, 23.Jul.2019

Azijski indeksi su u utorak porasli, nadoknadivši deo gubitaka od prethodnog dana, jer se ulagači nadaju smanjenju kamata američke i evropske centralne banke kako bi podstakle rast privrede.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.