Rast azijskih indeksa, čeka se Powellov govor

Izvor: SEEbiz.eu, 20.Avg.2019, 07:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rast azijskih indeksa, čeka se Powellov govor

TOKIO - Azijski su indeksi porasli u utorak jer se investitori nadaju poticajnim mjerwama u najjačim svjetskim ekonomijama, poput Kine i Njemačke.

MSCI Asia Pacific Index ojačao je 0,3 posto. Japanski Nikkei225 podignut je pola postotka.

Investitori će ovog tjedna pozorno pratiti govor predsjednika američke središnje banke Jeromea Powella na neformalnom okupljanju dužnosnika središnjih banaka >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << i bankara u američkom Jackson Holeu.

Očekuje se da će Powell nastojati umiriti tržišta najavom daljnjeg ublažavanja monetarne politike u SAD-u i pripremom terena za dodatno sniženje ključnih kamatnih stopa, nakon srpanjskog smanjenja za četvrtinu postotnog boda.

U fokusu je i Njemačka. Aktivnosti u najvećem europskom gospodarstvu smanjile su se u drugom tromjesečju 0,1 posto u odnosu na prethodna tri mjeseca a iz njemačke središnje banke upozorili su danas da bi se pad mogao nastaviti i u aktualnom tromjesečju. Ministar financija Schulz naglasio je pak u nedjelju da Njemačka ima dovoljno prostora u proračunu za borbu protiv ekonomskih kriza, nagovijestivši da bi vlada za dodatne troškove mogla osigurati do 50 milijardi eura.

Njegove su izjave na tržištima potaknule nadu u fiskalne poticaje najvećem europskom gospodarstvu, nadovezujući se na kineske mjere snižavanja troškova zaduživanja kompanija.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

RAST AZIJSKIH INDEKSA Ulagači čekaju Pauelov govor

Izvor: Blic, 20.Avg.2019

Azijski indeksi porasli su u utorak jer se investitori nadaju podsticajnim merama u najjačim svetskim ekonomijama, poput Kine i Nemačke. MSCI Asia Pacific Index ojačao je 0,3 odsto. Japanski Nikkei225 podignut je pola procenta.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.