Ranko Popović, čovek zbog koga Japanci uče srpski

Izvor: Sportski Žurnal, 04.Jan.2013, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ranko Popović, čovek zbog koga Japanci uče srpski

Došlo je vreme da Japanci uče srpski jezik. Iz poštovanja prema treneru prvoligaša Tokija Ranku Popoviću, navijači kluba iz glavnog grada daleke zemlje pričaju po naški.
Popo san dobar dan, danas se osećam dobro – kaže mi jedan od navijača Tokija priča Popović.
A žena ponosno dodaje „Popo san bila sam juče na utakmici, do viđenja, vidimo se”.
Srbin (45) koji već petu godinu radi u Japanu stekao je ime i poštovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << u dalekoj zemlji. Ne samo zbog fudbalskog znanja, koje prenosi igračima.
Na televiziji u Tokiju iz poštovanja prema meni organizovana je škola srpskog jezika, vodi je moj prevodilac Takaši. Na stadion navijači donose srpsku zastavu, transparent na ćirilici na kojem piše „Popović poštovanje”. Slično je i sa našim igračem Nemanjom Vučićevićem koji je naprečac osvojio simpatije svih, igrama i ponašanjem.
Popović je početkom prošle godine stigao u Tokijo koji je taman izborio prvoligaški status. Obećao je tada gazdama plasman do desetog mesta i nije omanuo u predviđanjima, iako je ekipa startovala sa tri vezane pobede…
Produžio sam ugovor na još godinu, to je plafon u Japanu za strance, zbog pravila u tamošnjem FS. Mogli smo više od desetog mesta, ali u klubu su zadovoljni, pa i ja sam, mada je moglo više da nije bilo pehova i Olimpijade. Taj deo sezone nas je baš upropastio.
Japanski šampionat je baš izjednačen, opet se borba za titulu i mesta u Ligi šampiona vodila skoro do poslednjeg kola. Hirošima je prvak, Stojkovićeva Nagoja je tek peta, a jedan od velikana Gamba je ispala?
To je kao da Partizan ili Zvezda ispadnu ovde. Po meni Gamba je imala najbolji tim a doživela je krah. Neshvatljivo za mnoge, ali ne i za ovdašnje prilike. Pre nekoliko godina slična sudbina zadesila je Serezo koji je remijem u poslednjem kolu ostao bez titule, a sa istim timom naredne sezone ispao u Drugu ligu

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.