RT: Zabrana G7 izvoza u Rusiju naškodila bi Japanu – mediji

Izvor: Vostok.rs, 22.Apr.2023, 16:59

RT: Zabrana G7 izvoza u Rusiju naškodila bi Japanu – mediji

 
Embargo na isporuke polovnih automobila u Rusiju štetio bi japanskim preduzećima ako G7 sprovede planove za strože sankcije, izvestila je u petak novinska agencija Kjodo.
Dok je izvoz luksuznih automobila u Rusiju bio zabranjen zapadnim ograničenjima, isporuke polovnih vozila do sada su bile dozvoljene. Prošle godine, japanske isporuke polovnih automobila porasle su na najviši nivo od januara 2009, prema vladinim podacima. Ali ovo bi se moglo promeniti pošto ukrajinski saveznici navodno razmatraju skoro potpuni embargo na izvoz u Rusiju. Zvaničnici u zemljama G7 finaliziraju predlog koji bi mogao biti iznet na sledećem samitu grupe predvođene SAD, koji je zakazan za maj u Japanu. Najnoviji plan bi mogao da proširi trgovinski embargo na polovne automobile, gume, kozmetičke artikle i odeću, izvestio je Kjodo, pozivajući se na izvor iz vlade. Prema drugim medijima, Tokio je zabrinut da bi predložena zabrana izvoza polovnih automobila u Rusiju mogla da izazove domino efekat, nanevši štetu regionalnim japanskim ekonomijama i preduzećima izvan automobilskog sektora. Potencijalni embargo bi mogao rezultirati padom potražnje za japanskim vozilima, što bi zauzvrat dovelo do gubitka radnih mesta kroz smanjenje proizvodnje. Automobilska industrija podržava mnoga mala i srednja preduzeća u Japanu, kao što su dobavljači delova, zastupstva i servisni centri, koji bi svi mogli da stradaju. Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.