Provaljena šema simulacije iranske atomske bombe

Izvor: Kurir, 27.Nov.2012, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Provaljena šema simulacije iranske atomske bombe

Do šeme je došla i dalje je prosledila zemlja čiji zvaničnici su žestoki kritičari iranaskog nuklearnog programa i smatraju da on treba da bude zaustavljen pre nego što Teheran proizvede atomsko oružje

BEČ - Iranski naučnici sprovode kompjuterske simulacije za nuklearno oružje koje bi imalo triput jaču eksplozivnu snagu od atomskih bombi koje su u Drugom svetskom ratu uništile japanske gradove Hirošimu i Nagasaki, pokazuje šema do >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << koje je došla agencija AP.

Do šeme je došla i dalje je prosledila zemlja čiji zvaničnici su žestoki kritičari iranaskog nuklearnog programa i smatraju da on treba da bude zaustavljen pre nego što Teheran proizvede atomsko oružje. Oni su šemu prosledili samo pod uslovom da njihova zemlja ostane neimenovana.

Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA), sa sedištem u Beču, navela je prošlog meseca da je došla do šema koje nagoveštavaju da se Iran bavi proračunima "nuklearne eksplozivne snage" potencijalnog oružja.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.