Profit Soni Eriksona pao 48 odsto

Izvor: B92, 20.Apr.2011, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Profit Soni Eriksona pao 48 odsto

Stokholm -- Švedski proizvođač mobilnih telefona Soni Erikson u prvom tromesečju zabeležio je pad neto profita od 48 odsto.

Pad je zabeležen usled slabije prodaje, viših poreza i poremećaja u snabdevanju delovima, izazvanom zemljotresom i cunamijem u Japanu.

Ta kompanija, zajedničko preduzeće u vlasništvu Eriksona i korporacije Soni, ostvarila je u prva tri meseca profit od 11 miliona evra prema 21 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << evra iz istog perioda lani, kad su na zaradu pozitivno uticale poreske olakšice.

Prihodi su u kvartalu zaključno sa 31. martom pali za 19 odsto na 1,15 milijardi sa 1,41 milijarde iz istog razdoblja 2010. godine, navodi se u saopštenju Soni Eriksona.

Švedska kompanija je tokom prvog tromesečja prodala 8,1 milion mobilnih telefona, što je 23 odsto manje nego u istom periodu lani, ali je cena prosečnog telefona istovremeno porasla za pet odsto.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.