Prodidži sami izabrali Kalemegdan

Izvor: Blic, 13.Jan.2012, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodidži sami izabrali Kalemegdan

Poznati „Vorior dens festival” („Warrior’s Dance Festival”), u organizaciji čuvene britanske grupe „Prodidži” („The Prodigy”) i AAA produkcije (AAA Production), biće održan na Kalemegdanskoj tvrđavi u subotu 15. septembara sa početkom u 17 časova. Festival će se održati na tri bine, a pored brojnih stranih i domaćih izvođača publiku očekuje još jedan nezaboravan koncert upravo sastava „Prodidži”, koji će tom prilikom izvesti premijerno nekoliko novih pesama. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Nastavljajući veliki uspeh prvog festivala održanog u Tokiju 2009. godine i izvrsne reakcije sa prošlogodišnjeg spektakla u Milton Keynes Bowlu u Londonu, bend „Prodidži” je odlučio da ovo iskustvo prenese ljudima u Srbiji i regionu.

Osećajući da ovde imaju svoje snažno uporište, a posebno nakon nezaboravnih koncerata koje su 1995. i 2005. godine održali u Beogradu, kao i na festivalu Egzit u Novom Sadu 2007. i 2009. godine, koji je tih dana zabeležio rekordne posete, članovi benda sa nestrpljenjem iščekuju ponovni dolazak u Srbiju i to sa potpuno novim konceptualnim događajem.

Kao česti gosti Beograda, članovi popularnog britanskog sastava sami su izabrali Kalemegdan kao najimpozantniju lokaciju koja važi za svojevrstan muzej prošlosti Beograda, podignut početkom prvog milenijuma, i koji sa Kalemegdanskim parkom čini jednistvenu kulturno-istorijsku celinu i jedan od simbola grada.

„Vorior dens festival” su osmislili članovi ove poznate grupe i predstaviće najkvalitetniji program današnje muzičke scene, zasnovan na smeloj kreaciji i ideji koja favorizuje brze, tvrde ritmove i gitare.

Na „Vorior dens festivalu” u Beogradu nastupiće

- The Prodigy(UK)

- Skrillex (USA)

- Eyesburn (SRB)

- Ritam nereda (SRB)

- Goblini (SRB)

- Lollobrigida (HR)

- Petrol (SRB)

- Dreddup (SRB)

- Hype (SRB)

Najavljen je širok spektar zabave i koncerata na glavnoj bini i još dve dodatne bine koje se zovu po hit pesmama „Take Me To The Hospital” i „Invaders Must Die”. Koncertima će se predstavljati specijalni gosti iz Srbije i inostranstva, a na festivalskoj lokaciji će biti postavljene i razne umetničke instalacije, inspirisane futurističkom indastrijal tematikom sa, naravno, moćnim centralnim nastupom grupe „Prodidži”, koja će tom prilikom ekskluzivno za našu publiku predstaviti deo najnovijeg materijala najavljenog za 2012. godinu.

Njihov poslednji album „Invaders Must Die" dospeo je na prva mesta muzičkih top-lista, prodat je u preko 1,3 miliona primeraka širom sveta, što ga čini najuspešnijim evropskim nezavisnim albumom u 2009. godini. Poznata po svojim podsticajnim, energičnim i nezaboravnim koncertnim nastupima, grupa je obišla svet prešavši preko 300.000 kilometara kako bi svirala za dva miliona ljudi na 128 koncerata u 37 zemalja.

Članovi grupe su trenutno u studiju gde snimaju šesti album čije je objavljivanje planirano tokom ove godine. Za sada su poznati samo neki od izvođača, dok će program biti uskoro upotpunjen sa grupama čija muzika odgovara konceptu festivala.

Karte 2.990 u pretprodaji

Prodaja ulaznica za „Vorior dens festival” počinje u ponedeljak 16. januara u 12 časova. Moći će da se kupe u pretprodaji za 2.990 dinara, dok će puna cena iznositi 3.990 dinara, a u prodaji će se naći i ulaznice za specijalanu RIP zonu po ceni od 4.990 dinara. Sve vrste ulaznica mogu se kupiti u ograničenim količinama na prodajnim mestima Gigstixa, Eventima, na info pultu šoping centra Ušće, biletarnici Beogradske arene, blagajni Doma sindikata, kao i putem internet stranica www.gigstix.com i www.eventim.rs.

Povezane vesti: Karte za Prodigy od 2.990 dinara Ina: Srbi umeju da se dobro zabavljaju Večeras koncert Dubioza kolektiva Volim srpsku trubu Dva koncerta "Block out-a" u klubu "Gan"
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.