Problem u Japanu, tajfun preti, hoće li uopšte biti trke?

Izvor: Sportske.net, 10.Okt.2019, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Problem u Japanu, tajfun preti, hoće li uopšte biti trke?

Čelnici Formule 1 i vlasti Japana odložili su za petak odluku o održavanju kvalifikacija za trku za Veliku nagradu Japana, pošto se očekuju jaki vetrovi i obilne kiše zbog udara tajfuna Hagibis.

Očekuje se da će tajfun u subotu udariti južnu obalu ostvara Honšu, gde se nalazi staza Suzuka, na kojoj se održavaju auto moto takmičenja.

"Ulažu se svi napori da se na minimum svedu sve izmene u rasporedu. Medjutim, bezbednost navijača, takmičara i svih na >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << stazi Suzuka ostaju prioritet", navodi se u saopštenju Formule 1, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Čelnici Formule 1 pažljivo prate dešavanja, a Japanska meteorološka agencija navela je da će tajfun Hagibis biti najjači ove godine. Zbog nevremena već su otkazane dve utakmice na Svetskom prvenstvu u ragbiju.

Očekuje se da će vetar dostići brzinu od 160 kilometara na sat.

Konačnu odluku o otkazivanju kvalifikacija doneće gradske vlasti, koje imaju obavezu da zatvore stazu i savetuju ljude da ostanu u zatvorenom. Ako se to ne dogodi, gotovo sigurno će se subotnji program odvijati po planu.

"Prilično je jasno da nećemo moći da vozimo ako tajfun udari ovde", rekao je vozač Ferarija Šarl Lekler.

Do sada su kvalifikacije u Japanu odložene u dva navrata zbog tajfuna, 2004. i 2010. godine. Oba puta održane su u nedelju ujutro, uoči trke.

Kvalifikacije za trku u Japanu trebalo bi da se održe u subotu od 8 časova po srednjeevropskom vremenu, a trka je na programu u nedelju od 7.10.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TAJFUN ODLAŽE TRKU FORMULE 1 U JAPANU: U petak će biti poznato da li će trka biti održana, bezbednost takmičara prioritet!

Izvor: Kurir, 10.Okt.2019

Čelnici Formule 1 i vlasti Japana odložili su za petak odluku o održavanju kvalifikacija za trku za Veliku nagradu Japana, pošto se očekuju jaki vetrovi i obilne kiše zbog udara tajfuna Hagibis.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.