Prinudno sleteo još jedan boing 787

Izvor: B92, 26.Avg.2013, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prinudno sleteo još jedan boing 787

Tokio -- Još jedan Boingov avion 787 "drimlajner" morao je prinudno da sleti tokom leta na domaćoj liniji u Japanu, zbog kvara na meteorološkom radaru.

Tokom leta na liniji Tokio-Kumamoto, Boingov avion 787 sa 234 putnika i devet članova posade, morao je prinudno da sleti zbog registrovanog kvara na metrorološkom radaru na aerodrom u Hanedi.

Kvar, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je samo jedan u nizu na ovom tipu Boingovih letelica, predstavnici američke aviokomanije pokušavaju da minimalizuju.

"Ova vrsta problema može da se dogodi na bilo kom tipu aviona i nije svojstvena Boingovom 787", saopštili su predstavnici Boinga.

U januru ove godine, posle incidenata tokom leta na dva "drimlajner" aviona usled pregrejavanja baterija, usledila je zabrana letova za pedestak Boingovih aviona 787 širom sveta.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Avion prinudno sleteo u Dubrovnik

Izvor: RTS, 26.Avg.2013

Putnički avion "Boing 757" prinudno sleteo na aerodrom u Dubrovnik. Svih 204 putnika i devet članova posade bezbedno iskrcani. Zbog dima u kabini avion morao da skrene sa puta. ..Svi putnici i članovi posade putničkog aviona, koji je zbog dima u kabini morao prinudno  da sleti na aerodrom u Dubrovniku,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.