Primećeno telo koje pluta u blizini nestanaka japanskog helikoptera

Izvor: B92, 08.Apr.2023, 17:02

Primećeno telo koje pluta u blizini nestanaka japanskog helikoptera

U vodama kod japanskog ostrva Mijako u južnoj prefekturi Okinave navodno je primećeno telo kako pluta.

Telo je primećeno na mestu gde je pre nekoliko dana nestao vojni helikopter sa 10 članova, saopštila je danas japanska obalska straža.

Vojska je primila poziv od lokalnog stanovnika koji je rekao da "nešto što liči na ljudsko telo" pluta severno od ostrva Irabu, najbližem ostrvu Mijako, prenosi Kjodo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
U Japanu su juče pronađeni neiskorišćeni čamac za spašavanje, vrata i još neki delovi, za koje se veruje da su ostaci japanskog vojnog helikoptera "blek hok" koji je nosio 10 članova posade, za koji se veruje da se srušio u more.

Vojni zvaničnici saopštili su ranije danas da je automatski odašiljač signala za pomoć helikoptera verovatno otkazao kada se srušio u četvrtak popodne.

Nijedan od centara za kontrolu vazdušnog saobraćaja nije primio signal za pomoć od predajnika helikoptera za hitne slučajeve, koji je napravljen da se automatski aktivira pri udaru, rekli su zvaničnici.

Helikopter "blek hok" nestao je u četvrtak posle podne tokom izviđačke misije na južnim japanskim ostrvima.

Nestao je svega deset minuta nakon poletanja sa ostrva Mijako i pretpostavlja se da se srušio u vodu, u oblasti koja je na oko 1.800 kilometara jugozapadno od Tokija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U blizini mesta nestanaka japanskog helikoptera primećeno pluta telo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Apr.2023

U vodama kod japanskog ostrva Mijako u južnoj prefekturi Okinave navodno je primećeno telo kako pluta, na mestu gde je pre nekoliko dana nestao vojni helikopter sa 10 članova, saopštila je danas japanska obalska straža.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.