Primećen medved sa čizmama u ustima: U blizini je nađena ljudska glava

Izvor: B92, 18.Maj.2023, 19:53

Primećen medved sa čizmama u ustima: U blizini je nađena ljudska glava

Japanske vlasti strahuju da je medved kod jezera Šumarinai na ostrvu Hokaido pojeo pecaroša nakon što je na tom području otkrivena ljudska glava i viđen medved sa čizmama u ustima. 54-godišnji pecaroš Tošihiro Nišikava je u ponedeljak otišao do zabačenog mesta na pecanje, ali se nije vratio.

Porodica je prijavila nestanak te je policija pokrenula potragu. Brodar koji radi na jezeru je kazao kako je u ponedjeljak video medveda koji je u ustima imao pecaroške čizme. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vlasti su nakon toga organizovale lov na životinju, koja je iste večeri ustreljena, piše Daily Mail.

Policija je tokom potrage za nestalim pecarošem na području jezera pronašla ostatke ljudske glave, ali tek treba da se utvrdi da li se radi o Nišikavi. Procenjuje se da na ostrvu Hokaido živi između 6500 i 10.000 mrkih medveda Ussuri, poznatih i pod imenom ruski grizli.

Iako je manji od svog severnoameričkog rođaka grizlija, može biti jednako smrtonosan. Vlasti su upozorile građane da u slučaju bliskog susreta s medvedom ostanu mirni i stoje na mestu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.