Preminuo tvorac Gokua Akira Torijama - Legendarni kreator serija, filmova i video igrica

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Mar.2024, 10:02

Preminuo tvorac Gokua Akira Torijama - Legendarni kreator serija, filmova i video igrica

Bio je poznat kao jedan od najboljih u Japanu.

Tvorac veoma popularne crtane serije "Dragon Ball", tvorac Gokua koga su obožavale generacije, Akira Torijama preminuo je u 68. godini zbog krvarenja u mozgu. Akira Torijama bio je jedan od najuticajnijih japanskih strip umetnika svih vremena.

Torijama je preminuo 1. marta u bolnici zbog krvarenja u blizini mozga, javljaju njegovi predstavnici za javnost.

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />Akira se aktivno bavio crtanjem od 1984. godine i tvorac je brojnih filmova, serija i video igrica.

- Radio je na mnogim novim projektima sa entuzijazmom, želeo je da postigne toliko toga još. Nadamo se da će sve što je stvorio Akira Torijama biti poštovano kod publike u godinama koji dolaze - javili su njegovi predstavnici, kao i da će sahrana biti održana u krugu porodice i uz nekoliko najbližih prijatelja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.