Preminuo modni kreator Kenzo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2020, 18:55

Preminuo modni kreator Kenzo

Japanski modni kreator Kenzo Takada preminuo je danas u 81. godini od posledica infekcije koronavirusom u Parizu, saopštio je njegov portparol.

Kenzo, poznat po grafičkim i cvetnim dezenima, bio je prvi japanski modni kreator koji se "ustoličio" u Parizu, sedištu visoke mode, i tu proslavio svoj brend.

Takada je u Pariz došao 1965. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godine, prvu kolekciju predstvio 1970, a šest godina kasnije osnovao i marku koja nosi njegovo ime.

Kreator je 1993. godine svoju marku odeće prodao gigantu LVMH , a šest godina kasnije povukao se iz sveta mode, prenosi agencija Rojters.

"Taj kreator sa skoro 8.000 dizajna, nikada nije prestao da slavi modu i umetnost življenja," rekao je njegov portparol.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.