Izvor: Radio 021, 28.Feb.2020, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Britanac koji je bio na kruzeru u karantinu kod Jokohame

Britanac koji je bio na kruzeru "Dajamond Prinses" u karantinu kod Jokohame, preminuo je pošto je bio zaražen virusom korona, saopštilo je japansko ministarstvo zdravlja.

On je prvi Britanac i šesti putnik sa tog broda koji je umro od zaraze novim koronavirusom. Ostalih pet osoba su Japanci. Više od 700 putnika sa tog broda je testirano pozitivno na taj virus.

Radi se o prvom smrtnom slučaju Britanca zaraženog novim koronavirusom. Još pet osoba, sve japanski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << državljani, koji su bili na brodu, umrlo je od koronavirusa, a više od 700 je testirano pozitivno na taj virus. Na tom brodu je u početku bilo 2.600 putnika i 1.100 članova posade. Britanski zvaničnici još nisu potvrdili taj smrtni slučaj, navodi BBC.

Desetine britanskih državljana bilo je na kruzeru kada je stavljen u karantin zbog korona virusa 5. februara, pošto je ustanovljeno da je muškarac koji se iskrcao u Hongkongu zaražen tim virusom. Neki Britanci sa broda vraćeni su nazad u Veliku Britaniju posle više od dve nedelje karantina na brodu, ali oni koji su testirani pozitivno na virus ostali su u Japanu na lečenju.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.