Premijer Japana Fukuda podneo ostavku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer Japana Fukuda podneo ostavku

TOKIJO - Japanski premijer Jasuo Fukuda podneo je ostavku na funkciju predsednika vlade, preneli su japanski mediji.

"Odlučio sam da danas podnesem ostavku. Trebalo bi da se uskladimo i utvrdimo termin za novo zasedanje parlamenta", rekao je Fukuda na vanrednoj konferenciji za novinare, na kojoj se očekivalo da će saopštiti da podnosi ostavku.

Fukuda (72) je od dolaska na vlasti, u septembru 2007. godine imao nesuglasica sa gornjim domom japanskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << parlamenta, koji kontroliše opoziciona Demokratska partije Japana. Vladajuća Partija liberalnih demokrata ima većinu u donjem domu.

Prema poslednjoj anketi, popularnost japanskog premijera sve više opada i samo 29 odsto ispitanika je zadovoljno njegovim radom. Fukuda je izgubio na podršci naroda zbog raznih afera, među kojima su skandali u Ministarstvu odbrane, kao i visoke cene zdrastvenog osiguranja za penzionere.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.