Praznik cvetanja trešnje stiže iz Japana u Niš

Izvor: JužneVesti.com, 15.Apr.2024, 15:50

Praznik cvetanja trešnje stiže iz Japana u Niš

Haiku poezija biće glavna tema manifestacije “Sakura 2024”, koja se četvrti put održava u niškoj Gimnaziji “Bora Stanković”. Dani japanske kulture biće prilika za decu i odrasle da nauče više o šintoizmu kao prareligiji Japanaca, a u planu su i ukrašavanje drveta trešnje i izvođenje kompozicije iz serije “Naruto” na flauti uz pratnju klavira. Otvaranje je u utorak, 16 aprila, od 10 do 14 sati.
“Sakura 2024” je važna, kaže profesorka istorije i koordinatorka manifestacije Ružica Pavlović, jer u našim istorijskim knjigama nema mnogo informacija o istočnoj civilizaciji, iako je potrebno čoveku pružiti sliku o čitavom svetu.
Ona će govoriti o šintoizmu, prareligiji Japanaca, koja...

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.